PERSBERICHT: Petitie tegen bursalenstelsel groot succes

De petitie tegen het bursalenstelsel, die in oktober begonnen is door de Actiegroep Promotiestudent, heeft in anderhalve maand tweeduizend handtekeningen verzameld. De initiatiefnemers spreken van een groot succes.

“De reacties die onze ondertekenaars achterlaten liegen er niet om” stelt Linda Bleijenberg, een van de initiatiefnemers van de petitie. “Men is het erover eens dat dit een zware slag voor de wetenschap in Nederland zou betekenen. Promovendi worden hier voor vol aangezien, en dat trekt talent van over de hele wereld aan. Waarom zou je dat veranderen?”

De actiegroep heeft aangekondigd de actie voort te zetten tot het moment dat de plannen in de Tweede Kamer voorkomen. Zoals het er nu uit ziet zal dat in januari 2014 zijn. Ook het landelijk promovendi platform PNN liet zich kritisch uit over het experiment.

Promovendi protesteren al langer tegen de plannen om een bursalenstelsel in te voeren. Dit is een systeem waarbij promovendi als studenten behandeld worden, en geen recht meer hebben op een salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Patrick Tuijp, voorzitter van het PNN, stelde onlangs in een gesprek met Rutger Bregman van De Correspondent: ‘De gedachte is steeds: mensen die hart hebben voor de wetenschap zijn niet geïnteresseerd in arbeidsvoorwaarden.’

Advertisements

One thought on “PERSBERICHT: Petitie tegen bursalenstelsel groot succes

  1. Pingback: Tweeduizend handtekeningen tegen bursalenstelsel | Folia Web

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s